+359 2 978 11 65 | +359 884 34 34 24 | София, ул. Поручик Н. Бончев 10 | Понеделник - Петък: 08:00-17:00 ч.
Политика на НН Сервиз ЕООД

Политика на НН Сервиз ЕООД

Политика за използване на Cookies (Бисквитки)

Използваме Cookies (Бисквитки), за да ви предложим по-добра и персонализирана интернет услуга. Данните, съхранявани от Cookies, които уебсайтът използва, никога не показват лична информация, от която може да се установи Вашата самоличност.

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те позволяват на уебсайта да запаметява вашите действия и предпочитания (като например потребителско име, език, размер на шрифта и други настройки за показване) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате сайта или преминавате от една страница към друга.

Cookies, които използваме на уебсайта

В зависимост от предназначението, за която уебсаита използва Cookies, те се разделят на следните категории:

  • Задължителни Cookies, са тези които ви позволяват да сърфирате и използвате основните функции на сайта
  • Cookies за функционалност се използват за да ви разпознаем при следващо посещение на уебсайта ни, и да ви предложим по-персонализирани функции за запомняне на вашите предпочитания. Тези бисквитки не могат да ви послужат при сърфирането в други сайтове и могат да проследяват вашите действия извън домейна https://nnboschservice.com.
  • Аналитичните Cookies от Google Analytics се използват за статистически цени. Те ни позволяват да установим броя на потребителите, най-често използваните страници, навигация в сайта, съобщения за грешки и др. Това ни помага да подобрим работата на сайта и ви предложим по-лесен достъп до информацията, от която се нуждаете.
  • Cookies за социални медии ви позволяват да споделяте вашата активност на уебсайта в социални мрежи, като Facebook, Twitter, Google + и страници с видеоклипове, вградени от YouTube, или с връзки към YouTube. Тези Cookies на трети лица не са под наш контрол, поради което Ви препоръчваме да преглеждате правилата за поверителност на уеб сайтовете им за информация относно използването на бисквитки от тяхна страна.

По всяко време имате възможност да промените настройките на вашия браузър: да приема всички Cookies, да ви пита изрично за всяко Cookie или да забраните изцяло получаването на Cookies. Информация за настройките на Вашия брaузър можете да намерите в неговата документация. Имайте предвид, че повечето браузъри приемат бисквитки автоматично. С използването на нашия уеб сайт без изтриване или забраняване на някои или всички бисквитки Вие се съгласявате, че можем да поставяме бисквитките, които не сте изтрили или забранили, на Вашето устройство.

Поради това че за нормалното функциониране на сайта са необходими Cookies, тяхното изключване може да доведе до невъзможност да ползвате част от фунцкионалностите на сайта.

Вашето желание да използвате бисквитките, може да бъде променено от "Правила за бисквитки" по всяко време.

Продължава

Декларация за поверителност на „НН Сервиз” EООД

Политика за защита на личните данни

I. ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

„НН Сервиз” EООД следи строго опазването на сигурността и целостта на всички лични данни, събирани от нашите клиенти. Ние отдаваме изключително внимание на законосъобразното, добросъвестно и по прозрачен начин обработване на лични данни.  Предоставените данни събираме и обработваме само с оглед конкретни, изрично посочени и легитимни цели и не обработваме по-нататък по начин, несъвместим с тези цели. Данните, които събираме и съхраняваме са сведени до минимум и са свързани със и ограничени само до необходимото за изпълнение на целите, за които сме ги събрали. Полагаме всички усилия в рамките на нашата организация, личните Ви данни да са винаги точни и в актуален вид, като разчитаме и на Вас, ако откриете неточност в данните, за да я отстраним своевеременно. Никога не съхраняваме данните Ви за период, по-дълъг от необходимото за целите, за които се обработват. Предоставяме Ви възможност по всяко време и без да посочвате причини да оттеглите съгласието си да обработваме Вашите данни, както и да ги изтрием, ако ни уведомите за това Ваше желание. Същевременно приоритет за нас е обработването да се извършва по такъв начин, че да се гарантира съответното ниво на сигурност на личните данни, включително защита срещу неразрешено или незаконосъобразно обработване и срещу случайна загуба, унищожаване или повреждане. Предприели сме необходимите и предписаните в приложимото законодателство технически и организационни мерки, за да осигурим защита и сигурност на личните данни на нашите клиенти.

„НН Сервиз” EООД е администратор на лични данни и в това си качество спазва разпоредбите на приложимото законодателство (Общия Регламент относно защитата на личните данни - Регламент (ЕС) 2016/679, Закон за защита на личните данни и др.)

ДЕФИНИЦИИ

„ЛИЧНИ ДАННИ” са всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано. Към личните данни спадат име, ЕГН(ЛНЧ), имейл-адрес, телефон, пощенски адрес и др.

„ОБРАБОТВАНЕ” означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана с лични данни или набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или другначин, по който данните стават достъпни, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване.

Нашата политика за поверителност също така описва възможностите, които Ви предоставяме, за да получите достъп, да актуализирате или да поемете по друг начин контрол върху Вашите лични данни, които обработваме. Ако имате въпроси относно нашите практики или някое от Вашите права, описани по-долу, можете да се свържете с нашия екип на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Тази пощенска кутия активно се следи и управлява.

II. КАКВА ИНФОРМАЦИЯ СЪБИРАМЕ – ЛИЧНИ ДАННИ, ЦЕЛИ И ОСНОВАНИЯ, НА КОИТО „НН Сервиз” EООД ГИ ОБРАБОТВА

„НН Сервиз” EООД събира и обработва Вашите лични данни във връзка с използването на нашата интернет-страница за запитване или при посещение в нашия сервиз – за предприемане на стъпки по сключване на договори, сключването и изпълнението им и по-конкретно следните лични данни с оглед посочените по-долу цели:

  1. Отправяне на запитване от клиент и данни за получаване на оферта – имена, телефон и имейл

Цел, за която се събират данните Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на оферта за предоставяните от нас услуги;

Основание за обработка на тези лични данни – Изрично получено съгласие от Вас като клиент; предприемане на стъпки по сключването на договор (изпращане на оферта);

  1. Данни , необходими за сключване на договоримена, адрес, телефон, имейл.

Цел, за която се събират данните: Трите имена и адресът са част от минималното съдържание на всеки договор. В случай на отказ от  предоставянето им, „НН Сервиз” EООД няма да може да сключи договор. В процеса на сключване на договора може да се обработват и данни за документ на самоличност, за да се извърши проверка за валидността на същия, която има за цел да бъдат предотвратени евентуални опити за измама и/или за злоупотреба с лични данни. За да можем да изпълняваме сключените договори е необходимо да обработваме личните данни на лицата, с които сме ги сключили. В противен случай, ще е невъзможно да спазим договорните си ангажименти. Обработваме лични данни, когато е необходимо, за да упражняваме правата си по сключени договори, както и когато това е необходимо за уреждането на правни спорове. Обработваме лични данни, когато съгласно приложимото законодателство сме длъжни да предоставяме информация на компетентни органи.

Основание на тези лични данни – изпълнение на задължението на администратора за предоставяне на закупената услуга/стока.

  1. Данни за издаване на фактура за покупка на услуги/стоки, предлагани от нас – имена, ЕГН, адрес, телефон, имейл;

Цел, за която се събират данните: тези  лични данни обработваме, за да изпълняваме задължения, произтичащи от счетоводното и данъчното законодателство – данъчното и счетоводното законодателство в Република България изискват да се съставя определена счетоводна и търговска информация, включително да се съхранява за определен срок тази информация, както и всякакви други сведения и документи от значение за данъчното облагане. При изпълнение на това задължение съответната информация и документи, които съдържат и лични данни, се съхраняват за срокове, предвидени в съответните закони.

Основание за обработване на тези лични данни – спазване на законово задължение, което се прилага спрямо дружеството;

III. СПОДЕЛЯНЕ/ПРЕДАВАНЕ  НА ЛИЧНИ ДАННИ

“НН Сервиз” ЕООД не споделя, продава, отдава, търгува или прехвърля лична информация, събрана от клиентите си.

Има изключения, когато Вашата лична информация, може да бъде разкрита на трети лица по следния начин: 

Може да бъде прехвърлена като актив във връзка със сливане или продажба на бизнеса или като част от нашия бизнес или като част от корпоративна реорганизация или други промени в корпоративното управление.

Може да бъде предоставена на доставчиците на услуги, които ни подпомагат в предоставянето на нашите стоки - куриери, счетоводители. Никой доставчик не може да има достъп до лични данни, съхранявани от “НН Сервиз” ЕООД, без предварително да е сключено споразумение за поверителност на данните и което дава право на “НН Сервиз” ЕООД да проверява спазването на приетите със споразумението задължения. Събраната лична информация предаваме единствено и само на наши доверени партньори, съвместно, с които осъществяваме организацията и предоставянето на предлаганите от нас стоки. Преди  всяко подобно предаване на данни проверяваме дали тези доставчици предоставят достатъчни гаранции, че прилагат подходящи технически и организационни мерки, по такъв начин, че обработването да отговаря на изискванията на Общия регламент за защита на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), на Закона за защита на личните данни, на подзаконовите нормативни актове по прилагането му, както и на нашата политика за поверителност и да се гарантира защитата на правата на субекта на данни. В съответствие с принципа за свеждане на данните, които се обработват, до минимум, тези доставчици получават само тази лична информация, от която се нуждаят, за да изпълняват своите функции.

На доставчиците на услуги не се разрешава да запазят за тяхната собствена или самостоятелна полза общите данни, както и да ги задържат за по-дълго, отколкото е необходимо за извършване на посочената услуга.

Лични данни  с доставчика споделяме, когато имаме Вашето изрично разрешение за това или когато е налице друго законно основание.

На последно място, лични данни могат да бъдат предоставени на държавни органи (напр. на органи за контрол и техни подразделения, органи за разкриване и предотвратяване на престъпления и нарушения) само,  когато е предвидено в закон и при условията, посочени в него.

“НН Сервиз” ЕООД не предава/споделя Вашите лични данни с администратори и обработващи в страни извън ЕС.

IV. СРОК И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ ОТ “НН Сервиз” ЕООД

„НН Сервиз” EООД съхранява Вашите лични данни, получени, за да Ви предоставим наша оферта за срока на валидност на офертата или за срока, за който изрично сте ни позволили. След изтичане срока на офертата или оттегляне на съгласието Ви, „НН Сервиз” EООД полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).

„НН Сервиз” EООД съхранява Вашите лични данни, предоставени във връзка с сключен с нас договор, за срок от 5 години след изпълнението на договора за целите на защита на правните интереси на „НН Сервиз” EООД при съдебни или административни спорове, като счетоводните документи се съхраняват за съответния законоустановен срок.

„НН Сервиз” EООД Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго.

V. ВАШИТЕ ПРАВА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

  1. Право на информация

Имате право по всяко време да изисквате информация дали се съхраняват Ваши лични данни, целите за които се обработват, какви категории лични данни се обработват, получателите, пред които са разкрити личните данни, предвидения срок, за който ще се съхраняват, съществува ли автоматизирано вземане на решения и профилиране на данните.

  1. Право на оттегляне

Ако сте дали съгласие за използване на Вашите данни, можете да го оттеглите по всяко време с действие занапред, без да е необходимо да посочвате причини.

Вашето искане с оттегляне на съгласието Ви, можете да ни изпратите:

-по имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

  1. Право на коригиране

Ако откриете, че данните Ви, съхранявани от нас, са неточни, можете да се обърнете към нас, за да ги коригираме.

  1. Право на изтриване на данните

Имате право да поискате да изтрием Вашите данни без ненужно забавяне.  Ние ще ги изтрием в разумен срок, веднага след като се уверим, че не са налице други основания, които налагат обработването/съхраняването им.

След изтриването на Вашите данни повече не е възможно предоставяне на информация.

  1. Право на ограничаване на обработването

При определени случаи  - например при оспорване от Ваша страна на точността на данните, при проверка на основанията за съхраняването им и др., Вие имате право да поискате да ограничим обработването на личните Ви данни.  По време на ограничението, ние можем само да съхраняваме личните данни, а останалите дейности по обработването им са възможни само със съгласието Ви.

  1. Право на преносимост на данните

В случай на  искане от Ваша страна, ние ще предадем или прехвърлим данните на Вас или друг администратор в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат. Пряко прехвърляне на данните се извършва само ако това е технически осъществимо.

  1. Право на възражение

Вие можете по всяко време и без да посочвате причини да възразите срещу обработката на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, включително и профилиране, както и в случаите, при които Вашите данни се обработват на основание изпълнение на задача от обществен интерес или обработването е необходимо за целите на наши легитимни интереси.

  1. Право да не бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване на данни, включително профилиране.

„НН Сервиз” EООД не осъществява такава обработка на данни.

  1. Право на жалба

Вие имате право да подадете жалба срещу обработката на Вашите лични данни пред компетентния контролен орган (в България – Комисията за защита на личните данни или съда), ако считате, че са нарушени Вашите права за защита на личните данни.

Комисията за защита на личните данни
София – 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Център за информация и контакти - тел. 02/91-53-518
Електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Интернет страница: www.cpdp.bg

Контакти на „НН Сервиз” EООД и данни за отговорния служител по защита на данните: 

„НН Сервиз” EООД 
гр. София – 1528
ул. "Поручик Н. Бончев" № 10 
тел. 02/978 11 65 
Електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
Интернет страница: https://nnboschservice.com/bg/privacy

Моля, имайте предвид, че когато влезете в контакт с нас чрез горепосочения имейл, съобщените от Вас данни (Вашия имейл, евентуално Вашето име и Вашия телефонен номер) се обработват от нас, за да отговорим на Вашите въпросите и да разрешим заявения проблем. Ние се ангажираме да изтрием запазените във връзка с това данни, след като обработването им вече не е необходимо или ще ограничим обработката, ако има законови задължения за съхранение.

 

Продължава

Декларация – Съгласие

Запознат съм, че предоставените от мен лични данни ще бъдат използвани за изпълнение на услугата по ремонт на МПС или част от МПС в автосервиз „НН Сервиз” EООД, както и за изпълнeние на задължения на „НН Сервиз” EООД,, произтичащи от счетоводното и данъчното законодателство – при изпълнение на това задължение съответната информация и документи, които съдържат и лични данни, се съхраняват за срокове, предвидени в съответните закони.

Давам съгласието си същите да бъдат запазени от „НН Сервиз” EООД за бъдеща комуникация.

Запознат съм, че след изпълнение на услугата по автомобилен ремонт в автосервиз „НН Сервиз” EООД, мога да оттегля съгласието си по всяко време с действие занапред, без да е необходимо да посочвам причини на следния имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Запознат съм, че оттеглянето на съгласието ми по-късно няма да засегне законосъобразността на обработването, основано на даденото от мен сега съгласие.

Информиран съм, че имам право на информация за събираните от мен данни, за правото на достъп до тях, да искам данните ми да бъдат коригирани или изтрити, да искам обработването на данните ми да бъде ограничено и да възразя срещу определен начин на обработване на личните ми данни.

Запознат съм с Политиката за поверителност на „НН Сервиз” EООД, публикувана на интернет-старница https://nnboschservice.com/bg/privacy 

 

Контакти на „НН Сервиз” EООД и данни за отговорния служител по защита на данните:
„НН Сервиз” EООД
гр. София – 1528
ул. "Поручик Н. Бончев" № 10
тел. 02/978 11 65
Електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Интернет страница: https://nnboschservice.com/bg/privacy 

Продължава

Общи условия за извършване на ремонт на моторно превозно средство в автосервиз „НН Сервиз“ ООД

1. ПРИЕМАНЕ НА МПС

1.1. При постъпване на моторно превозно средство (МПС) в сервиза се извършва първоначален оглед.

1.2. При първоначалния оглед на МПС се установява неговото моментно техническо състояние. На базата на този преглед, на клиента се предлага цена за резервни части и труд за тяхната подмяна, така че МПС да бъде приведено в стандартно техническо състояние. По искане на клиента се прави и точна оценка на ремонта, която включва проформa калкулация. Тя представлява подробен списък в цифри на операциите, които следва да се извършат след евентуално демонтиране съобразени със сервизните нормовремена и стойността на вложените части необходими за конкретния ремонт.

1.3. В случай че при извършване на първоначалния оглед на MПС ce наложи извършване на диагностика, различна от обикновения оглед, като например демонтаж на части и/или елементи от МПС, използване на специализирана апаратура и др., се съставя Сервизна поръчка за ремонт пo образец, съгласно пункт 1.4. от настоящите Общи условия, в които се отразяват операциите, които следва да бъдат извършени извън обикновения оглед, както и тяхната цена. Писмената форма на договора е условие за неговата действителност, като приемане на МПС и започване на съответните дейности по диагностика извън обикновения оглед не се извършва до подписването на Сервизна поръчка за ремонт по образец от страна на клиента.

1.4. За приемането на MПC се съставя и сключва между страните Сервизна поръчка за ремонт по образец, в която се вписват заявените дефекти, неизправности и установените при първоначалния оглед на МПС неизправности. Договорът се подписва от клиента и от представител на „НН CEPBИ3“ ООД. Писмената форма на договора е условие за неговата действителност, като приемане нa MПC u започване на ремонтните дейности не се извършва до подписването на Сервизна поръчка за ремонт по образец от страна на клиента. В случай че е бил съставен Сервизна поръчка за ремонт по образец по реда на пункт 1.3. от настоящите общи условия, може да не бъде съставян отделен договор, а вече съставеният да бъде допълнен по указания в настоящия пункт начин.

2. ИЗВЪРШВАНЕ НА РЕМОНТ

2.1. Ремонтните дейности се извършват така, както са описани в Сервизна поръчка за ремонт по образец. Ако по време на извършване на ремонтните работи се налагат допълнителни ремонти, представител на автосервиза уведомява клиента. Автосервизa е освободен от всякаква отговорност, в случай че клиентът откаже да възложи извършването на тези допълнителни работи.

2.2. Не се допуска присъствието на водача (собственика) на МПС в сервизното хале по време на извършване на ремонта съгласно Инструкциите за безопасност на труда.

3. ОТГОВОРНОСТ ЗА ВЕЩИ НА КЛИЕНТА

3.1. Автосервиз "НН СЕРВИЗ“ ООД е отговорен само за вещи на клиента, които са конструктивна част от МПС, за предмети, предадени за пазене от клиента, както и за нивото на горивото, отразено при влизане нa MПC в сервиза.

3.2. Предмети, предадени за пазене от клиента, са единствено тези, изрично посочени от клиента в индивидуалния Сервизна поръчка за ремонт по образец. В случай чe индивидуалния договор липсва отбелязване, счита се, че такива вещи в конкретния случай няма.

3.3. Нивото на горивото се отразява в индивидуалния Сервизна поръчка за ремонт по образец по желание на клиента. В случай че нивото на горивото не е отразено в индивидуалния договор, счита се, че клиентът няма претенции към „НН СЕРВИЗ“ ООД относно съдържанието на гориво в резервоара към момента на предаване на МПС.

4. СМЕНЕНИ РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ

4.1. Демонтираните (сменени) авточасти се връщат на клиента, с изключение на тези заменени по гаранция или при закупуване на рециклирани детайли (агрегати), също така и при изричен отказ от клиента.

4.2. Закупуването на авточасти може да бъде извършено както от автосервиза, така и от клиента.

4.2.1. Когато частите са закупени от клиента, „НН СЕРВИЗ“ ООД, респективно негов представител има право да откаже влагането им при конкретния ремонт, в случай че прецени, че предоставените от клиента авточасти са негодни или некачествени. В случай че клиентът се откаже от договора поради този отказ, същият дължи цената на извършените до момента ремонтни дейности и цената на вложените от страна на автосервиза авточасти. В случай че клиентът настоява за влагането на авточасти обявени за негодни или некачествени от страна на „НН СЕРВИЗ“ ООД, респективно на негов представител, „НН СЕРВИЗ“ ООД има право:

а) да прекрати Договора едностранно като в този случай клиентът дължи цената на извършените до момента ремонтни дейности и цената на вложените от страна на автосервиза авточасти;

б) да вложи същите, като в този случай „НН СЕРВИЗ“ ООД не носи отговорност както за вложените авточасти, така и за качеството на извършения ремонт като цяло. В последния случай съгласието на клиента за това се записва изрично в индивидуалния Сервизна поръчка за ремонт по образец.

4.2.2. Когато по искане на клиента частите, необходими за извършване на ремонта ще бъдат поръчвани от „НН СЕРВИЗ“ ООД, клиентът следва да плати 50 % от цената им при сключване на индивидуалния Сервизна поръчка за ремонт по образец. В случай че по независещи от „НН СЕРВИЗ“ ООД причини съответните части не могат да бъдат доставени (липса на наличност в магазинната мрежа в страната, срок за доставка по-дълъг от 2 седмици и др.), клиентът има право да се откаже от договора, като в този случай заплаща извършените до момента ремонтни дейности и цената на вложените от страна на автосервиза авточасти, а автосервизът връща предадените за закупуване на недоставените авточасти суми.

4.3. В случай, че клиентът остави отделни авточасти и/или агрегати за ремонт и не потърси същите в срок от един месец от датата на подписването на Сервизна поръчка за ремонт по образец, същите стават собственост на „НН СЕРВИЗ“ ООД. Настоящата разпоредба се прилага съответно и за части, които са били поръчани от клиента, но същият в срок от един месец от внасянето на 50 % от цената по пункт
4.2.2 от настоящите Общи условия не ги е потърсил, в този случай „НН СЕРВИЗ“ ООД не дължи връщане на недоставените авточасти суми.

5. ПРЕДАВАНЕ НА МПС

5.1. Срокът на извършване на ремонта се договаря при приемане на МПС и зависи от установените повреди, вида на възложените ремонтни дейности и срокове на доставка на необходимите авточасти. В случай на промяна на срока, автосервизът, респективно негов представител, информира клиента за настъпили непредвидени обстоятелства.

5.2. При извършване на ремонта, автосервизът, респективно негов представител, информира клиента.

5.3. Клиентът е длъжен да вдигне МПС в срок до три дни след датата на получаване на известието по предходния пункт. В противен случай същият дължи обезщетение в размер на 20 лв. за всеки ден до датата на получаване на МПС. В този случай автосервизът не носи отговорност за неполученото МПС и се освобождава от отговорността по пункт 3 от настоящите Общи условия.

5.4. Приемането на МПС се извършва срещу подпис на клиента. В случай че клиентът има забележки и/или оплаквания същият е длъжен да ги направи при подписване на Приемо-предавателен протокол или друг документ, удостоверяващ предаването на МПС от автосервиза на клиента. В случай че няма записани такива, подписът на клиента означава, че същият е извършил преглед на МПС и неговите принадлежности, както и на предметите, предадени за пазене от клиента, в случай че има такива и че клиентът няма забележки към техническото и общото състояние на автомобила, както и че приема извършените ремонтни работи и вложените части.

5.5. Клиентът е длъжен да плати цената на извършените ремонтни работи най-късно до предаването на МПС. В случай че същият откаже да стори това, автосервизът има право да упражни право на задържане върху МПС до окончателно изплащане на задълженията от страна на клиента. Неупражняването на това право не освобождава клиента от отговорност, нито ограничава правата на „НН СЕРВИЗ“ ООД да търси обезщетение. В случай на неплащане от страна на клиента, последният дължи на „НН СЕРВИЗ“ ООД неустойка в размер на 0,5 % от размера на неплатеното задължение за всеки ден забава, но не повече от 30% общо.

5.6. Автосервизът писмено отразява всички установени по време на ремонта дефекти и неизправности, различни от установените при първоначалния оглед или диагностиката по пункт 1.3. от настоящите Общи условия. В случай че клиентът откаже отстраняването на тези дефекти и неизправности, автосервизът не носи отговорност за техническата изправност на МПС. Подписът на клиента за приемането на МПС без забележки се приравнява на отказ от извършване на отстраняване на тези допълнително установени дефекти и неизправности.

5.7. Автосервизът не носи отговорност за повредени при демонтаж части /детайли/, които са корозирали, естествено износени, повредени от неподходящи масла, некачествени горива и химични вещества.

6. ЗАПЛАЩАНЕ
Трудът се фактурира съгласно тарифата на „НН СЕРВИЗ“ ООД за определяне цените на различните видове труд и нормовремена. Цената на автосервизен час е съобразена с ремонтно пригодноста на МПС, съгласно БДС за извършване на автосервизни услуги.

7. ГАРАНЦИЯ ЗА ВЛОЖЕНИТЕ ЧАСТИ

Гаранцията за вложените авточасти от производителя, на които „НН СЕРВИЗ“ ООД е официален представител, е за период до една година. Гаранционни оплаквания или претенции се разглеждат при предоставяне на фактура за вложените резервни части, издадена от „НН СЕРВИЗ“ ООД, производителя или негов оторизиран представител. Условията за гаранция при извършването на автосервизни услуги е регламентирано съгласно БДС. Гаранцията не покрива последствия от нормално износване на частите, неправилна експлоатация или неправилна поддръжка, когато неизправностите са възникнали в резултат на ПТП, когато автомобилът е участвал в демонстрации или ралита, когато отделните възли от автомобила са разпломбирани или е правен опит за отстраняване на повредата от неупълномощени от „НН СЕРВИЗ“ ООД лица, използвани са неоригинални резервни части, неподходящи масла и некачествени горива, когато отделният детайл или ремонтиран агрегат не е монтиран в „НН СЕРВИЗ“ ООД.      

8. УВЕДОМЛЕНИЯ И СЪОБЩЕНИЯ

Всички уведомления и съобщения, отправени от клиента до сервиза следва да бъдат в писмена форма, отправени до адреса на управление на дружеството. Всички уведомления и съобщения до клиента ще бъдат изпращани по избран от клиента начин - електронна поща, на адрес, телефон - като в случай че клиентът промени дадените от него данни за контакти, „НН СЕРВИЗ" ООД не носи отговорност за неполучени уведомления, съобщения и др., като същите се считат редовно връчени на клиента.

9. ЛИЧНИ ДАННИ

С подписването на Сервизна поръчка за ремонт по образец клиентът предоставя лично и доброволно лични данни, като същият заявява, че е съгласен и приема същите да бъдат ползвани и обработвани от „НН СЕРВИЗ“ ООД за целите на осъществяването на дейността на автосервиза, за счетоводни цели и за целите на договора (изпълнение, неизпълнение и т. н.).

Допълнителни разпоредби

§1. Дефиниции:

1. „Първоначален оглед“ означава преглед на МПС от специалист, служител в „НН СЕРВИЗ“ ООД, притежаващ необходимата квалификация с оглед заявените от клиента дефекти и неизправности с цел установяване на дефекти и неизправности, пречещи на нормалното технологично функциониране на превозното средство.

2. „Заявени от клиента дефекти и неизправности“ са посочените от клиента оплаквания, свързани с отклоненията от нормалното технологично функциониране на превозното средство.

з. „Установени дефекти и неизправности“ са установените от специалист, служител в „НН СЕРВИЗ“ ООД, притежаващ необходимата квалификация с оглед заявените от клиента дефекти и неизправности, отклонения от нормалното технологично функциониране на превозното средство, както и техническите причини за тях.

4. „Моторно превозно средство“ е пътно превозно средство според дефиницията на т. 11, вр. т. 10 на § 6 от Допълнителните разпоредби към Закона за движението по пътищата.

5. „Обикновен оглед“ е извършването на преглед на МПС, без извършването на каквито и да било технически операции - демонтаж на части и елементи от МПС, използване на диагностична апаратура и др.

6. „Ремонт“, „Ремонтни работи“ или „Ремонтни дейности“ са всички онези операции и действия, уговорени с индивидуaлния Сервизна поръчка за ремонт по образец.

7. „Приемане на МПС“ е налице, когато клиентът пожелае да сключи индивидуален договор за извършване на ремонт с автосервиза. Приемането се удостоверява с Сервизна поръчка за ремонт по образец.

8. „Изкупуване на рециклирани детайли (агрегати)“ е налице, когато „НН СЕРВИЗ“ ООД предложи на клиента да купи от него заменените с нови части и агрегати. „НН СЕРВИЗ“ ООД не е длъжен да предлага изкупуване или да изкупува авточасти от клиента, както и не е обвързан с конкретна цена, като при всеки отделен конкретен случай цената на изкупуването се договаря отделно. Изкупуването е предмет на отделен договор, различен от Сервизна поръчка за ремонт по образец.

Преходни и заключителни разпоредби

§ 2. Настоящите Общи условия са утвърдени от Управителите на „НН СЕРВИЗ“ ООД и са задължителни за всички ремонтни дейности, извършвани от сервиза. За корпоративни клиенти са възможни условия, различни от посочените в настоящите Общи условия, след сключване на отделен договор между автосервиза и отделния клиент.

§ З. Настоящите общи условия влизат в сила от 01.01.2011 г. Същите следва да бъдат поставени на видно за клиентите място/места в автосервиза.
 

Управители:

Пламен Митев
Найден Найденов

Продължава

Ремонт на дизелови горивни системи

Ремонт на горивни системи BOSCH Ремонт на горивна система Delphi Ремонт на горивна система DENSO Ремонт на горивна система Zexel Ремонт на горивна система Siemens | VDO | Continental

Онлайн формуляри

Диагностика на място удобно за клиента

Диагностика на място

Формуляр за ремонт

Формуляр за ремонт

Спирачни дискове и накладки

Спирачни дискове и накладки

Съединител смяна

Съединител смяна

Добавка за дизелово гориво LCA SDA 600

Добавка за дизел SDA 600

×

Log in